Hyppää sisältöön

Ympäristöministeriön uudistunut verkkosivusto julkaistiin 23.9. Samalla ympäristöministeriön uudistunut visuaalinen ilme otettiin käyttöön myös verkossa.

Uudistuksen yhteydessä myös sivuston rakennetta ja sisältöjä on uudistettu – Ymparisto.fi:ssä tämä saattaa näkyä esimerkiksi toimimattomina linkkeinä. Puutteita ja virheitä kuitenkin korjataan jatkuvasti. Myös ympäristöministeriön uutisten ja tiedotteiden näyttäminen Ymparisto.fi:ssä on toistaiseksi pois käytöstä.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia ympäristöministeriön uuden verkkosivuston kehittämiseksi. Palautetta voit antaa palautelomakkeellamme.

Avustukset

Avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseksi

 

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmityksen korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun, ja 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin. Avustusta ei kuitenkaan myönnetä, jos uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita.

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Teijon kansallispuisto laajenee Halikonlahden saarille

23.9.2020
Varsinais-Suomen ELY-keskus hankki Salon kaupungilta kansallispuistoon liitettäväksi kolme Halikonlah-den saarta Kirjakkalanselän ja Päälistön väliseltä vesialueelta: Kaisaaren, Mäntysaaren ja Papinsaaren. Puistoon hankittiin myös pala Teijon Yrjännummea.  Kansallispuiston maapinta-ala laajenee noin 46 heh-taarilla ja vesipinta-ala noin 103 hehtaarilla.  
Lisää ympäristöministeriön ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Tutkimustuloksia ilmastolain uusista keinoista esitellään 21.10.

28.9.2020
Eduskunnan ympäristövaliokunnan seminaarimuotoisessa avoimessa kokouksessa esitellään valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan rahoittaman Uudet ilmastosääntelyn keinot ja ilmastolain vahvistaminen (UUSILMA) -hankkeen tuloksia.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

ARAviestin kansi 2/2020

Syksyn ARAviesti ilmestyi

23.9.2020
Mitä hiilitehokas rakentaminen tarkoittaa? Asunto-osuuskuntien erilaiset vaihtoehdot ja käytännön esimerkkejä jo rakenteilla olevista asunto-osuuskunnista Järvenpäässä ja Lohjalla. Lehdessä on myös asiaa ikäihmisten asumisen kehittämisestä, allianssimallista ARA-hankkeissa ja paljon muuta kiinnostavaa.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien vedenkorkeudet nousivat paikoin länsirannikolla viikonloppuna (Tulvakeskus 28.9.)
Pintavedet lähellä ajankohdan keskimääräistä lämpötilaa (18.9.)
Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Uusia julkaisuja

Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa (issuu)

Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä. Kansallisissa ravitsemussuosituksissa on otettava huomioon sekä ravitsemuksellinen että ekologinen kestävyys. Lue lisää Suomen ympäristökeskuksen tiedotteesta.

Uusia verkkosivustoja

Itämeri.fi on meritiedon aarreaitta

itämeri.fin tunnus.

Itämeri.fi on uusi suomalaisen meritiedon kokoava sivusto, jossa voi tutustua muun muassa meren erilaisiin vapaa-ajankohteisiin, Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen eri osa-alueisiin sekä Itämeren yhteiskunnallisiin kytköksiin.

Vesi.fi tarjoaa ajankohtaista ja ajantasaista vesitietoa

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.