Hyppää sisältöön

Ilmianna rantojen muovipallerot (syke.fi)

Savuttavat teollisuuslaitoksen piiput.
© Roosa Kajander /WWF

Uutinen 15.6.2021 Suomen ympäristökeskus SYKE ja WWF
Olet ehkä joskus huomannut merenrannalla pikkuruisia muovirakeita? Ne ovat pellettejä, joista valmistetaan kestomuovituotteita. Rannoilla olevat pelletit ovat väärässä paikassa: niiden ei pitäisi lainkaan päätyä luontoon. Nyt  SYKE ja WWF kaipaavat havaintojasi pellettien esiintymisestä luonnossa

Suomen päästöistä ja niiden lähteistä tietoa kartalle kokoava palvelu avattu testikäyttöön (syke.fi)

Neitoperhonen keltaisella kukalla.
© AdobeStock

Uutinen 11.6.2021 Suomen ympäristökeskus SYKE
Suomen ympäristökeskus on kehittämässä verkkopalvelua, jossa julkaistaan teollisuuden ja maatalouden suurempien päästölähteiden päästö- ja jätetietoja. FINPRTR-palvelun tarkoituksena on parantaa kansalaisten, järjestöjen ja yritysten edellytyksiä ottaa osaa ympäristöön vaikuttavaan päätöksentekoon ja osaltaan ehkäistä ympäristön pilaantumista.

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Suurten järvien vedenkorkeudet kääntymässä laskuun (18.6.) Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Uusia julkaisuja

SYKE Policy Brief: Kestävä tulevaisuus rakennetaan kunnissa (issuu.com)
Tulevaisuuden elinvoimainen kunta on kestävyysmurroksen edelläkävijä. Hiilineutraalius, kiertotalous ja luontokadon pysäyttäminen on nivottava kunnan maankäytön suunnitteluun ja kaikkeen toimintaan. Arjen kestävät valinnat on tehtävä kuntalaisille helpoiksi.

Kutsumaton vieras -kampanja

Kutsumaton vieras -kampanjan espanjansiruetana, piirros.

Kutsumaton vieras -kampanja kannustaa erityisesti kotipuutarhureita ja lähiluonnon hyvinvoinnista kiinnostuneita tunnistamaan ja torjumaan haitallisia vieraslajeja elinympäristöistään. Tutustu tarkemmin lähiympäristösi haitallisiin vieraslajeihin ja ilmoita vieraslajihavainnosta osoitteessa vieraslajit.fi.

Rakentamisen päästötietokanta

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

Huom!  21.6. – 13.8.

puhelinpalvelu klo 9-15
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ja aluehallintovirastojen ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.