Hyppää sisältöön

Vallisaaren luontoa. © Kuva: Katri Lehtola / Metsähallitus

Uudellemaalle perustetaan suojelualueita (ym.fi)

Tiedote 15.4.2021 Ympäristöministeriö
Uudellemaalle valtion maille perustetaan uusia suojelualueita yhteensä noin 8200 hehtaaria. Valtiolle jo aiemmin suojelutarkoituksiin varatut alueet kuuluvat pääosin eri suojeluohjelmiin ja Natura 2000 -verkostoon. Tänään hyväksytyt Valtioneuvoston ja ympäristöministeriön asetukset tulevat voimaan 13.5.2021.

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan tulvat ovat huipussaan tällä viikolla (19.4.) Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Kutsumaton vieras -kampanja

Kutsumaton vieras -kampanjan espanjansiruetana, piirros.

Kutsumaton vieras -kampanja kannustaa erityisesti kotipuutarhureita ja lähiluonnon hyvinvoinnista kiinnostuneita tunnistamaan ja torjumaan haitallisia vieraslajeja elinympäristöistään. Tutustu tarkemmin lähiympäristösi haitallisiin vieraslajeihin ja ilmoita vieraslajihavainnosta osoitteessa vieraslajit.fi.

Kerro mielipiteesi ja anna palautetta

Askarruttaako mökkijärvesi tulevaisuus? Huolestuttavatko lisääntyvät tulvavahingot? Mietitkö, mitä Itämeren hyväksi tehdään juuri nyt? Ehdotukset merenhoidon toimenpideohjelmaksi, vesienhoitosuunnitelmiksi ja tulvariskien hallintasuunnitelmiksi vuosille 2022–2027 ovat valmistuneet ja voit antaa niistä palautetta 14.5.2021 asti. Lue lisää Vaikuta vesiin -sivulta.

Rakentamisen päästötietokanta

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.

Uusia julkaisuja

 

Jätevesien ravinteet kiertoon turvallisesti ja tehokkaasti (helda.fi)
Uusilla menetelmillä yhdyskuntajätevesien ravinteet voidaan saada turvallisesti hyötykäyttöön. Jätevesien ravinteissa on iso potentiaali kierrätyslannoitevalmisteiden raaka-aineena.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ja aluehallintovirastojen ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.