Hyppää sisältöön

Asiointi, luvat ja ympäristövaikutusten arviointi

Asiointi ja luvat -osio sisältää tietoa kansalaisten ja yritysten tarvitsemista luvista, ilmoituksista ja rekisteröinneistä. Osiossa kerrotaan myös ympäristövaikutusten arvioinnista ja sieltä löytyvät YVA-hankkeet sekä YVA-päätökset. Sivustolle on koottu listat ympäristöhallinnon lomakkeista sekä rahoituksista ja avustuksista. TYVI-palveluiden kautta yritykset voivat ilmoittaa tiettyjä tietoja sähköisesti viranomaisille.

Tuulivoimaa Raahessa
© Kuva: Mikko Korhonen, ympäristöhallinnon kuvapankki

Tiedotteita ja uutisia

Ympäristöministeriö avaa erityisavustushaun osana Helmi-ohjelmaa: kolme miljoonaa kuntien luonnonhoitotöihin

11.5.2020
Ympäristöministeriö myöntää erityisavustusta kunnissa tehtäviin ennallistamis-, kunnostus- ja hoitohankkeisiin sekä niitä kiinteästi tukevaan inventointi- ja suunnittelutyöhön elinympäristöjen tilan parantamiseksi. Helmi-ohjelma on merkittävä keino Suomen luonnon köyhtymisen pysäyttämiseen.
Ympäristöministeriön ajankohtaista
SYKEn ajankohtaiset

Uusimmat vireillä olevat YVA-hankkeet

Adven Oy:n biokaasulaitos, Hanko 11.5.2020 15.37
Adven Oy:n Hangon biokaasulaitoshanke sijoittuu Genencor International Oy:n laitoksen välittömään läheisyyteen tehdasalueelle, Hangon kaupungin omistamalle kiinteistölle osoitteeseen Orioninkatu 4. Biokaasulaitokselle varattu noin 75 x 90 m:n alue sijaitsee olemassa olevalla tehdasalueella. Alueella on voimassa oleva biokaasulaitoksen rakentamisen mahdollistava asemakaava.
Tampereen Kolmenkulman kiertotaloushanke ja Nokian Myllypuron kiviainesotto- ja kiertotaloushanke, Tampere ja Nokia 4.5.2020 11.13
Tampereen ja Nokian kaupungit suunnittelevat Tampereen Kolmenkulman alueelle kiertotalouskeskus -hanketta nykyisen Myllypuron maanvastaanottoalueen läheisyyteen. NCC Industry Oy Nokian Myllypuron kiertotalouskeskus -hankkeessa suunnitellaan kalliokiviainesottoa.
NEXBTL-laitoksen rakentaminen Porvoon Kilpilahteen 24.4.2020 9.45
Hankkeessa suunnitellaan uusiutuvia polttoaineita valmistavan NEXBTL-laitoksen rakentamista nykyiselle Kilpilahden teollisuusalueelle Porvooseen. Hankekokonaisuus käsittää mm. NEXBTL-laitoksen, uuden vetylaitoksen, jäteveden esikäsittelyn, varastosäiliöt ja turvasoihdun.

Kaikki YVA-hankkeet
Julkaistu 28.8.2013 klo 10.46, päivitetty 22.8.2019 klo 10.49
Aihealue: