Hyppää sisältöön

Asiointi, luvat ja ympäristövaikutusten arviointi

Asiointi ja luvat -osio sisältää tietoa kansalaisten ja yritysten tarvitsemista luvista, ilmoituksista ja rekisteröinneistä. Osiossa kerrotaan myös ympäristövaikutusten arvioinnista ja sieltä löytyvät YVA-hankkeet sekä YVA-päätökset. Sivustolle on koottu listat ympäristöhallinnon lomakkeista sekä rahoituksista ja avustuksista. TYVI Pro -palvelun kautta yritykset voivat ilmoittaa tiettyjä tietoja sähköisesti viranomaisille. Palvelu on käytössä asemakaavoituksen seurannassa.

Tuulivoimaa Raahessa
© Kuva: Mikko Korhonen, ympäristöhallinnon kuvapankki

Tiedotteita ja uutisia

Ympäristöministeriö tukee julkisen sektorin puurakentamista edistäviä hankkeita – avustushaku käynnissä nyt

31.7.2020
Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma myöntää avustuksia puun käyttöä julkisessa rakentamisessa edistäville hankkeille kahdella hakukierroksella. Ensimmäisen kierroksen hakuaika on 31.7.2020–31.8.2020 ja toisen 1.10.2020–16.11.2020.
Ympäristöministeriön ajankohtaista
SYKEn ajankohtaiset

Uusimmat vireillä olevat YVA-hankkeet

Hillonlahden pohjoispuolisen teollisuusalueen louhinta, Hamina 8.7.2020 0.00
Haminan Hillonlahden pohjoispuoleinen alue on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu satama-alueeksi. Haminan kaupunki on kesäkuussa 2020 käynnistänyt alueelle asemakaavan muutoksen, jonka päätavoitteena on osoittaa satama-aluetta teollisuusalueeksi. Teollisuusalueen – kuten myöskin nykyisen asemakaavan mukaisten satamatoimintojen – toteutuminen edellyttää alueen louhintaa ja tasoittamista. Alueen kiviaineksen otosta ja murskauksesta kaupunki käynnistää YVA-menettelyn.
Gasum Oy biokaasulaitoksen laajennus Kouvola 26.6.2020 0.00
Gasum Oy:n Mäkikylän biokaasulaitoksen laajennushankkeella halutaan turvata laitoksen taloudelliset toimintaedellytykset, kehittää ja modernisoida toimintaa, hallita ympäristöpäästöjä tehokkaammin, tehostaa ravinteiden kierrätystä ja lisätä sekä tarvittavaa biohajoavan jätteen laitosmaista käsittelyä että tuotantokapasiteettia biokaasumarkkinoille.
Refeco Oy:n Nokian ECO3 -alueelle sijoittuva jätteenkäsittelylaitos, Nokia 24.6.2020 11.52
Hankkeen tavoitteena on rakentaa Nokian ECO3-alueelle jätteenpolttolaitos, jossa rakennuspurkujätteen käsittelyssä muodostuvaa seulan alitetta poltetaan korkeassa lämpötilassa.
Kaikki YVA-hankkeet
Julkaistu 31.7.2020 klo 13.19, päivitetty 31.7.2020 klo 13.19
Aihealue: