Ilmoittajatunnus vesistökunnostusverkoston ilmoituksia ilmoituksia varten

Huom: Keskeneräinen sivusto, ennen ilmoittajatunnusjärjestelyn käyttöönottoa v 2022 tämän sivun ohjeistus ei ole voimassa vaan kehittämistä varten kommentoitavissa sivun alareunassa ilmoitettavaan osoitteeseen.

 

Vesistökunnostusverkoston karttapalvelu: Vesien- ja merenhoitoon liittyvien toimenpiteiden ja niiden seurannan tulosten ilmoittaminen

Vesistökunnostustöitä sisävesillä ja rannikolla voidaan ilmoittaa vesistökunnostusverkoston karttapalvelun avulla. Sen avulla ilmoituksista voidaan saada myös erilaisia tilastoja ja karttaesityksiä, ja aineistot saadaan myös avoimena datana käyttöön, ilman yhteyshenkilöiden henkilökohtaisia yhteystietoja. Yhteyshenkilöt saavat pyytämällä käyttöönsä ilmoitustunnuksen, jonka avulla luottamuksellisesti säilytettävä yhteystieto on löydettävissä hallinnon piirissä ylläpidetystä yhteyshenkilöiden listasta.   

Ilmoittajatunnus ja sen hakeminen

 

Lähetä pyyntö sähköpostilla osoitteeseen havaitsemaan@ymparisto.fi .

Ilmoittajatunnus ja henkilötietojen tietosuoja

Toimittamasi ilmoitustiedot tallentuvat SYKE CitobsDB järjestelmään eli joukkoistamis- / kansalaishavaintojärjestelmään. Havaitsija- ilmoittaja -tai havaintokertatunnus -kenttään syötetyn ilmoittajatunnuksesi avulla CitobsDB järjestelmää käyttävät hankkeet tai muut sähköiset  palvelut voivat yhdistää lähettämäsi ilmoituksen ylläpitämiinsä osallistuja- ja käyttäjätietoihin, eli tunnistaa sinut tiedon lähettäjäksi. Jos tällaisten tunnusten käytöstä on sovittu, kyseiset hankkeet, palvelut ja muiden järjestelmien  ylläpitäjät vastaavat havaitsija- ja henkilötietojesi käsittelystä näissä hankkeissa. Havaitsija-, ilmoittaja- tai havaintokertatunnus voidaan pyytää sähköpostilla havaitsemaan@ymparisto.fi osoitteesta. Sen toimitusaika on muutamia arkipäiviä. Jos lisäät ilmoittajatunnuksesi havaitsija-, ilmoittaja- tai havaintokertatunnukseksi (pseudonyme) lähettämääsi tietoon, suostut samalla siihen että tätä tunnusta voidaan käyttää erikseen tallennettujen henkilötietojesi käsittelyyn. Havaitsija-, ilmoittaja- tai havaintokertatunnuksen lisääminen on vapaaehtoista, mutta ilman sitä ilmoitusta ei voida yhdistää tekijäänsä kuvatulla tavalla. Silloin esimerkiksi lisätietojen kysyminen ilmoituksen lähettäjältä ei onnistu.

Tietosuojaseloste:

Lyhennelmä: Ilmoittajatunnuksiin liittyvä tiedot kerätään vain vesistökunnostusverkoston toiminnan ja vesistökunnostuskohteiden rahoitukseen ja valvontaan liittyvien hallinnollisten ja viranomaistoimenpiteiden toteuttamista sekä tutkimus- ja selvitystoimintaa varten. Niitä ei luovuteta muuhun käyttöön vesistökunnostusverkoston ja hallinnon ulkopuolelle. Kerätyt tiedot eivät sisällä arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa ilmoituspalvelun käyttäjäneuvonta osoitteessa

havaitsemaan -yhteysosähköpostiosoite havaitsemaan@ymparisto.fi
 
Julkaistu 29.11.2021 klo 17.53, päivitetty 29.11.2021 klo 18.45