Osallistuminen

Saaristomeren ympäristön tila on huolestuttava. Rehevöityminen monipolvisine seurausvaikutuksineen on ympäristöhaasteista suurin ja arjessa tuntuvin. Ongelmien juuret ovat arkisiin elämäntapoihimme liittyvissä toimissamme. Tämän vuoksi Saaristomeren vesiympäristöjen ja vesiensuojelu vaatiikin kaikkien osallisten, niin asukkaiden, loma-asukkaiden, veneilijöiden kuin muidenkin matkailijoiden sekä yritysten, yhteisöjen ja muiden elinkeinonharjoittajien panostusta kestävien toimintatapojen vahvistamiseksi.

Saaristomeren tilan parantamiseen tähtäävään Pro Saaristomeri -toimintaan pääset mukaan esimerkiksi vesistöaluetyöryhmien kautta tai osallistumalla ohjelman järjestämään toimintaan. Ohjelman henkilöstön yhteystiedot löydät Yhteys-tiedot-sivulta.

035.JPG
Kuva: Kati Javanainen

Omat vedet paremmiksi -kampanja

VELHO-hanke toteuttaa vuosina 2011-2013 Omat vedet paremmiksi -kampanjaa, missä kannustetaan kansalaisia oman vesistön seurantaan sekä vesien kunnostustöihin. 

Kampanjassa järjestetään mm. opastus- ja koulutuspäiviä. Tapahtumista tullaan tiedottamaan Ajankohtaista vesienhoidosta -sivulla. 

Vesistön tarkkailupaikat vuosilta 2011-2013 löytyvät:

Järviwiki: omat vedet paremmiksi vesistöseurannan tulokset
Tulokset Järviwikin sivuilla
Lounaispaikka (valitse: maanpinta ja vesistöt > vesistöt > VELHO vesistöseuranta 2011 tai 2012 tai 2013, ja aktivoi kysely-työkalu katsoessasi tuloksia)
Tulokset Lounaispaikassa

Julkaistu 21.8.2013 klo 9.51, päivitetty 18.9.2013 klo 9.00