Osallistu infoon verkossa: Tarjolla avustusta asuinrakennusten energiatehokkuuden parantamiseen

Uutinen 17.2.2020 klo 16.17

Asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin voi hakea uutta energia-avustusta. Avustusta myönnetään yhteensä 100 miljoonaa euroa vuosina 2020-2022. Osallistu 27.2. klo 13-16 verkossa seurattavaan infoon (webinaariin), jossa kerrotaan avustuksesta ja sen hakemisesta. Webinaari on maksuton.

Avustuksia voivat hakea kerros- ja rivitaloyhtiöt, valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa sekä omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat. Avustusta voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin. Se ei ole tulosidonnainen.

Avustuksen myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, joka myös neuvoo avustusten hakemisessa. 

Webinaari on tarkoitettu energia-avustusten hakijoille eli rakennusten omistajille (omakoti- ja paritalot, taloyhtiöt, kunnat), energia-avustusten hakemiseen liittyville rakennus- ja talotekniikka-alan ammattilaisille ja asiantuntijoille sekä energia- ja korjausneuvojille.

Webinaarissa avataan energia-avustuksen taustoja ja neuvotaan avustuksen haussa. Käymme webinaarissa läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • Energia-avustuksen tarkoitus
  • Hakuun liittyvät asiat (omakoti- ja paritalot, taloyhtiöt, ARA-yhteisöt)
  • Rakentamisvuoden E-luvun laskentamenetelmä ja -esimerkit
  • Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen kodin remonteissa

Ilmoittaudu mukaan 25.2.2020 mennessä

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä 25.2. mennessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus lähettää webinaarin järjestäjille kysymyksiä, joihin toivot saavasi vastaukset infossa. Osallistumisohjeet, webinaarin tarkempi ohjelma ja linkki webinaariin toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Webinaarin järjestävät Motiva Oy, ympäristöministeriö, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja Veronmaksajain Keskusliitto.

Lisätietoa energia-avustuksesta ja avustuksen hakeminen

Lisätietoa webinaarista:

Asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy, kirsi-maaria.forssell@motiva.fi