Monimuotoista meriluontoa nyt ja tulevaisuudessa

Vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelma, eli tuttavallisemmin VELMU, kerää tietoa vedenalaisten luontotyyppien, lajien ja niiden muodostamien yhteisöjen esiintymisestä Suomen merialueilla. Ohjelman päätavoite on edistää Itämeren lajien ja merialueiden suojelua ja tukea meren ja sen luonnonvarojen kestävää käyttöä. Mitä emme tunne, emme voi suojella.

Vedenalaiset maisemakokonaisuudet tutuksi

VELMU-ohjelma on kartoittanut Itämeren luontotyyppejä jo 16 vuotta. Työmme tuloksiin voit tutustua mm. VELMU-karttapalvelussa tai tutustumalla upeaan Meren aarteet -kokonaisuuteen, joka sisältää Meren aarteet -kirjan ja valokuvanäyttelyn meren ihmeellisistä asukkaista ja maisemista.

Ajankohtaista VELMUssa

Save the date 5.5.2021!
 

VELMUn Meriluonto 2021 -seminaari

Luonto takaisin osaksi elämäämme! Mitä Velmu ja me yhdessä voimme tehdä?

Miten luonnon monimuotoisuus, sininen kasvu ja ihmisten hyvinvointi kytkeytyvät yhteen? Miten kestävä kasvu toteutetaan paikallistasolla meren ekosysteemipalvelut säilyttäen?

Seminaari pidettiin 5.5.2021. Seminaarin ohjelma ja diat löytyvät VELMUn dokumenttiarkistosta.

 

VELMU-karttapalvelu

VELMU-kartta on monipuolinen työkalu, jossa voi hyödyntää VELMU-hankkeen keräämää aineistoa. Tarjoamme VELMU-kartan hyödyntämiseen koulutusta, jotta kartan mahdollisuudet eivät jää käyttämättä.

VELMU-ohjelma voitti Euroopan Natura 2000 -palkinnon

Euroopan komissio myönsi suorassa verkkolähetyksessä 14.10.2020 VELMUlle arvostetun Natura 2000 -palkinnon.

 

Julkaistu 30.10.2020 klo 11.30, päivitetty 12.5.2021 klo 11.27