Gå till innehållet

Delta i Ut tillsammans -eventet den 23.5. 2019

Nyhet 20.5.2019 kl. 15.51

Barnens skogsutflyktsdag i Finland och den internationella Outdoor Classroom Day, uteklassrumsdagen, firas i år torsdagen den 23.5. Med den gemensamma dagen uppmuntras alla att ta barnen med ut i naturen för att leka, lära sig nytt eller gå på en utfärd. Miljöministeriet stödjer kampanjen.

Att vara ute i naturen samt att leka och lära sig saker utomhus främjar enligt forskningen barnens hälsa och bringar dem lycka och glädje. Skogsutflyktsdagen uppmuntrar alla vuxna att ta med sig barnen till skogen och öva sig att röra sig ute i skogsmiljön, att känna igen olika arter samt att njuta av naturen. Uteklassrumsdagen vill främja all slags inlärning och lek som sker utomhus runtom i världen.

Ut tillsammans-kampanjens tema är i år biologiska mångfalden. Temat är viktigt eftersom förlusten av den biologiska mångfalden är en av de största utmaningarna i vår tid. Att vara utomhus är ett ypperligt sätt att öka barnens och ungdomarnas kännedom om naturens mångfald.

Hur kan jag delta?

Gå ut med barnen och ungdomarna den 23.5.2019.

Skolor och daghem:

På samma sida hittar du tips och material som hjälper er att planera er egen dag. Ni kan också se efter hur man leker och lär sig saker i andra länder.

Föräldrar, mor- och farföräldrar och andra:

Ta med barnen på en utfärd den 23.5. Det går bra att delta utan att anmäla sig. Berätta gärna för barnens skola eller daghem om evenemanget.

Var med också i sociala media

Skolor och daghem runtom i Finland är med i skogsutflyktsdagskampanjen och i uteklassrumsdagen finns det deltagare från många håll i världen! Om ni delar med er av era tips och bilder i sociala media lönar det sig att använda # nedan så kan du kanske inspirera människor på andra håll i världen att gå ut med sina barn. Kanske ni också själva hittar nya verksamhetstips.

#yhdessäulos
#utetillsammans
#metsäretkipäivä
#ulkoluokkapäivä
#uteklassrumsdag
#OutdoorClassroomDay

Mer information:

Skogsutflyktsdagen i Finland

Tia Torvinen, kommunikation, Suomen lasten metsäretkipäivä, metsaretkipaiva@gmail.com

Uteklassrumsdagen

Pihla Salminen, kampanjkoordinaator, FEE Suomi, ulkoluokkapaiva@feesuomi.fi


Utgivare: